Frank Heerze

https://muziekschoolboedijn.nl/docenten/frank-heerze/

Ik ben Frank Heerze, viooldocent, violist, muzikant, muziekdocent. Ik maak muziek sinds mijn kleutertijd en speel viool sinds mijn achtste. Ik ben met klassieke muziek opgegroeid, maar inmiddels een ‘alleseter’. Bijna was ik grafisch ontwerper geworden, maar ik wilde werken in de muziek. Dus ging ik na mijn schooltijd muziek ‘als vak’ leren op het conservatorium.

Twee elementen spelen altijd een rol:

Muziek maken beleef ik als teamsport: je hebt een gezamenlijk doel en ieder een eigen rol. Daarmee prikkel je je eigen fantasie én die van anderen.

Een instrument spelen is een uitdaging en een ontdekkingsreis. Je moet zó de weg in de muziek en op je instrument leren vinden dat het doet wat jíj wil. Ik vind het leuk om samen met leerlingen te ontdekken hoe dingen werken, wat klinkt en waarom.

Verder is muziek dé manier om lieve, leuke, gekke en interessante mensen te ontmoeten met wie je dan tenminste één raakvlak hebt. Muziek zelf is zo uitgebreid dat je er eindeloos plezier van kan hebben. Al is de viool al 500 jaar geleden uitgevonden, hij is nog steeds niet rijp voor het museum. Ga maar eens na: al 500 jaar lang speelt de viool een rol in de popmuziek: van 1550 tot nu!

Naast mijn werk voor muziekschool Boedijn werk ik één dag per week voor Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. Thuis in Edam heb ik ook een kleine lespraktijk. Daarnaast werk ik ook nog als muziekleraar in het basisonderwijs en uiteraard ben ik actief als muzikant: ik speel in een strijkkwartet en speel als orkestmuzikant in kleine producties.


 

0180

Viool

38

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie

0181

Kleuterviool

38

Dinsdag, Woensdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie