Regelingen

Het meedoenbudgetDe HoornPas

(voorheen: Sport- en cultuurstrippenkaart)

Het meedoenbudget is voor inwoners van de gemeente met een laag inkomen. Voorgaande jaren was dit in de vorm van een strippenkaart. Je krijgt het meedoenbudget in de vorm van een pas: de HoornPas. Hiermee kunt u sport-, culturele en educatieve activiteiten betalen. Het budget op de pas is niet inwisselbaar voor geld. Elk gezinslid mag een eigen pas aanvragen.

Meer informatie hierover staat op de website van de gemeente Hoorn .


Heb je al een via het Meedoen budget een strippenkaart en wil je hiermee (een deel van) de muzieklessen betalen?

Kies via Lesaanbod voor de muziekles, korte cursus of workshop waarvoor je wilt inschrijven. De tarieven vind je hier: kosten muzieklessen.
Wanneer je besluit om in te schrijven dan kun je dit doen onder de kolom Aanmelden. Daar vermeld je in het vakje “opmerkingen” dat je wilt betalen via het Meedoen budget.  Klik daarna op de knop “volgende” en vul de rest van het formulier in. Na het voltooien van de inschrijving ontvang je van ons een automatische inschrijfbevestiging met een inschrijfnummer. Je kunt op de muziekschool langskomen om het bedrag (of een deel ervan) met de strippen te betalen.

Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Het gaat gezinnen met een besteedbaar inkomen van 120% van het bijstandsniveau.Vanuit de stichting wordt gekeken naar het daadwerkelijk te besteden inkomen. Dus als je meer verdient, maar hoge woonlasten of schulden hebt, kan het zijn dat je toch in aanmerking komt voor een bijdrage.

Informatie over een bijdrage in muzieklessen via Leergeld vind je hier: contributie cultuur.