Regelingen

Het Meedoen budget

(voorheen: Sport- en cultuurstrippenkaart)

Het Meedoen budget is voor inwoners van de gemeente Hoorn met een laag inkomen. Je ontvangt het budget in de vorm van een strippenkaart. Hiermee kun je sport-, culturele en educatieve activiteiten betalen. De strippen zijn niet inwisselbaar voor geld. Elk gezinslid mag een eigen kaart aanvragen. Er zijn verschillende kaarten voor kinderen tot 18 jaar en volwassenen.

Meer informatie hierover staat op de website van de gemeente Hoorn .


Heb je al een via het Meedoen budget een strippenkaart en wil je hiermee (een deel van) de muzieklessen betalen?

Kies via Lesaanbod voor de muziekles, korte cursus of workshop waarvoor je wilt inschrijven. De tarieven vind je hier: kosten muzieklessen.
Wanneer je besluit om in te schrijven dan kun je dit doen onder de kolom Aanmelden. Daar vermeld je in het vakje “opmerkingen” dat je wilt betalen via het Meedoen budget.  Klik daarna op de knop “volgende” en vul de rest van het formulier in. Na het voltooien van de inschrijving ontvang je van ons een automatische inschrijfbevestiging met een inschrijfnummer. Je kunt op de muziekschool langskomen om het bedrag (of een deel ervan) met de strippen te betalen.

Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Het gaat gezinnen met  een besteedbaar inkomen van 120% van het bijstandsniveau. Dit gaat om de volgende bedragen (per 01-03-2023):

  • Alleenstaande ouder: Maximaal €1.819,- per maand
  • Twee ouder gezin: Maximaal € 2.050,- per maand

Vanuit de stichting wordt gekeken naar het daadwerkelijk te besteden inkomen. Dus als je meer verdient, maar hoge woonlasten of schulden hebt, kan het zijn dat je toch in aanmerking komt voor een bijdrage.

Informatie over een bijdrage in muzieklessen via Leergeld vind je hier: contributie cultuur.