Viool

Op zoek naar een instrument dat kon zingen, werd rond 1500 de viool uitgevonden. Samen met de altviool, cello en contrabas vormen ze één familie. De uitvinding van de viool was kennelijk goed gelukt! In al die tijd is er aan de uitvinding weinig veranderd!

Is vioolspelen moeilijk? Om een instrument echt mooi te leren spelen moet je het op de goede manier leren gebruiken. Je bent zelf je meest kritische luisteraar, dus voor elk instrument geldt dat je er moeite voor moet doen. Dus ook voor een viool.
Het is niet moeilijk om geluid uit een viool te krijgen. Wat je hoort is wat je doet! Om met je linkerhand tonen te ‘vinden’ en met je rechter hand te strijken is het wel fijn als je handig bent of het geduld hebt om het te worden!

Juist voor een beginner is een goed klinkend en speelbaar instrument op maat belangrijk. Kinderen in de groei wisselen nog een paar keer van instrument. Het huren van een viool is dan de beste optie. Voor een vast bedrag per maand bent u verzekerd van een kwalitatief goed instrument en service. De muziekschool verhuurt instrumenten niet zelf maar geeft wel advies over mogelijke verhuuradressen in de regio.

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

De lesgeldberekening toont het tarief voor een volledig lesseizoen. Als je je tijdens het lesseizoen inschrijft, berekenen we het tarief aangepast aan de resterende lesweken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht