Veelgestelde vragen

Als ik mij inschrijf voor muziekles ben ik dan direct het lesgeld verschuldigd?
Je hoeft pas te betalen wanneer je geplaatst bent bij een docent en wanneer de 1e les is geweest. Daarna ontvang je van ons een lesgeldnota.

Krijg ik iedere maand een lesgeldnota van de muziekschool?
Je ontvangt in de maand september een lesgeldnota voor het seizoensbedrag. Wanneer je later in het jaar begint, dan ontvang je de lesgeldnota in de maand die je bent begonnen.

Moet ik het seizoensbedrag in een keer betalen?
Wanneer je inschrijft dan machtig je de muziekschool om het lesgeld in meerdere termijnen te incasseren (maandelijks), afhankelijk van het moment dan het moment dat je inschrijft.

Vanaf welke maand wordt dit geïncasseerd?
Er wordt tussen september en juli geïncasseerd. Maximaal in 10 termijnen.

Waarom is het cursusbedrag voor 21 jaar en ouder hoger?
Wij zijn wettelijk verplicht voor cursisten van 21 jaar en ouder 21% BTW te berekenen over het basisbedrag.

Is er een andere mogelijkheid in plaats van wekelijkse les?
Ja, voor gevorderden is er een mogelijkheid om eens per twee weken les te krijgen, indien mogelijk kunnen we maatwerk aanbieden. We hebben hiervoor een aparte pagina “Lesvormen” op onze website: www.muziekschoolboedijn.nl/lesvormen/

Waarom zijn de tarieven hoger als ik niet in de gemeente Hoorn woon?
De gemeente Hoorn geeft alleen subsidie voor muziekonderwijs voor inwoners uit Hoorn. We zijn aan het onderzoeken hoe we de tarieven (op termijn) gelijk kunnen trekken, want we vinden dat muziekeducatie voor iedereen op dezelfde manier toegankelijk moet zijn. Hier werken we nu aan.

Moet ik zelf een instrument aanschaffen?Dat is verschillend per instrument, meer informatie kun je vinden op de informatiebladen/informatiepagina’s per instrument.

Hoeveel lessen krijg ik als ik inschrijf voor een heel seizoen?Een heel lesseizoen telt gemiddeld 39 weken muziekles. Wij garanderen 37 weken les.

Welke muziekgenres kan ik leren?
In principe kun je alle genres leren. Van klassiek tot pop, van jazz tot folk, van rap tot bigband en van blues tot Klezmer.

Gaan de lessen door in de schoolvakanties?
Wij volgen de vakanties in het basis- en voortgezet onderwijs, dus er vinden geen lessen plaats in de vakantie. Het vakantierooster staat op onze website: www.muziekschoolboedijn.nl/vakanties/