Barbara Langendijk

Ruim 25 jaar geef ik nu privé- en ensemble lessen op deze fijne muziekschool. In de loop van de jaren is mijn leerlingenbestand veranderd van vooral kinderen naar vooral volwassenen.

Naast privé lessen begeleid ik 2 volwassen ensembles. En sinds januari 2018 ook het Junioren Orkest, een samenspel groep voor beginnende muzikanten in de basisschool leeftijd.

Ik denk dat mijn kracht als muziekdocent is dat ik me goed kan aanpassen aan wat de betreffende fluitstudent zelf graag wil en kan.

Soms zeer gedreven steeds zoeken naar verdieping en verbetering van het fluitspel. En soms ook vooral lekker muziek maken en er gewoon van genieten.

Ook als het laatste de wens is, blijf ik vaak toch ook wel aspecten onder de aandacht brengen die iemand wellicht toch ook weer doen groeien in hun spel.

Ik hou ook erg van de persoonlijke kant van het contact in de les. Soms zijn er ook persoonlijke aspecten die aandacht nodig hebben voor je weer met de muziek kan verdergaan.

Sinds september 2018 ben ik met veel enthousiasme docent muziek op twee basisscholen in Hoorn. Dat geeft mij weer nieuwe uitdagingen.

Ik word ook erg blij van zelf nieuwe dingen leren. Zo heb ik in 2017/2018 de opleiding Muziek Educatie Aslan gedaan en momenteel ben ik zeer gedreven met zingen bezig.

En niet te vergeten is het erg belangrijk voor me om zelf ook muziek te blijven maken met mijn instrument. Dat zijn de krenten in de pap.

En het houdt mij scherp en gemotiveerd bij begeleiden van anderen in mijn lessen.

Lydia (volwassen leerling) over de lessen van  Barbara:

‘ Nadat ik een lange periode niet meer bezig was met fluiten heb ik nu alweer 3 jaar met veel plezier fluitles bij Barbara. Zij geeft zeer betrokken en enthousiast les en heeft aandacht voor alle facetten van het fluitspelen. Barbara weet mij op een positieve manier uit te dagen waardoor ik steeds beter leer spelen.’


 

0070

Dwarsfluit

38

Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie

0530

Ens.voor volw.blok-en dwarsflt leerlingen

39

Dinsdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie

0620

Volwassenen ensemble

39

Dinsdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie