Slagwerk

Slagwerk bestaat uit een groot aantal instrumenten. De bekendste is misschien het drumstel. Dit instrument wordt gebruikt in bijna elk orkest of muziekgroep, zowel in de pop en jazz als in de traditionele en klassieke muziek. Een drumstel bestaat eigenlijk uit meerdere slagwerkinstrumenten zoals snare-drum (kleine trom), bass-drum (grote trom), toms (tenor drums) en cymbals (bekkens).

Bij het slagwerk horen ook de timpani (pauken), de xylofoon en percussie-instrumenten als conga’s, bongo’s, djembé, cajon, etc. Teveel om op te noemen. Op bijna al van deze instrumenten kun je les krijgen bij Muziekschool Boedijn.

Vanaf ca. 8 jaar kun je beginnen met het nemen van drumles of slagwerkles. Ook volwassenen kunnen natuurlijk les nemen. Je bent nooit te oud om het te leren.

Een elektrisch drumstel is een geluidsvriendelijker alternatief voor een akoestisch drumstel. Het slagvlak van een elektrische pad bestaat uit rubber of uit gaasvellen. In beide gevallen maakt het slagvlak zelf geen geluid. Onder het slagvlak zitten sensoren, die een stokslag registreren naar een elektronische puls. Deze puls wordt omgezet naar een daadwerkelijk drumgeluid. Het voordeel is dat het geluidsvolume instelbaar is op het gewenste niveau. Daarnaast hebben de meeste drummodules MIDI aan boord. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld via de computer of via synthesizermodules geluiden te bewerken en/of op te nemen.

De aanschaf van slagwerkinstrumenten is niet mogelijk via de muziekschool. Natuurlijk kan en wil de docent wel helpen bij het adviseren over de aankoop van een instrument. Huren (huurkoop) voor 1 of 2 jaar is in sommige gevallen ook mogelijk bij enkele (landelijke) zaken. Vraag de docent voor meer informatie).

Groeplessen Slagwerk (10-wekelijkse cursus)

Houd je van drummen? Vanaf woensdag 15 mei starten we met groepslessen slagwerk voor kinderen van 7 tot 12 jaar. In 10 weken leer je de basis van drummen, inclusief ritmes en kennismaking met verschillende slagwerkinstrumenten. Ook leer je bladmuziek lezen en tellen. De laatste les is een meekijkles voor ouders. Interesse? Schrijf je snel in en ontdek de wereld van drummen!

Er zijn nog enkele plekjes vrij, dus wacht niet te lang.

Prijs: € 133,92 voor 10 lessen van 45 minuten.

Docenten

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

De lesgeldberekening toont het tarief voor een lesseizoen van 39 lesweken. Als je later in het schooljaar inschrijft voor instrumentale lessen, dan betaal je alleen voor de resterende lesweken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht