Cello

Strijkinstrumenten zijn instrumenten die klank geven door het aanstrijken van snaren. Dit gebeurt met een strijkstok bespannen met paardenharen. Alle strijkinstrumenten hebben vier snaren, behalve de contrabas die soms ook wel vijf snaren heeft.

De cello is de één na de grootste van de viool –familie en geeft hele hoge en hele lage tonen. Wat uiterlijk betreft lijkt de cello ook op een grote viool. Hij is veel te groot om onder je kin te houden, daarom zet je hem met een pen op de grond. Hij heeft een volle warme klank en komt veel voor in de klassieke muziek. Hij heeft dan verschillende functies, als bas instrument of als melodie instrument. Ook in de popmuziek duikt hij geregeld op. Er is zelfs een cello popband Apocalyptica, die erg beroemd is. Je kunt al vanaf 6 jaar met celloles beginnen; Je begint dan op een kleine cello. Meestal huurt een leerling in het begin een instrument zodat deze langzaam kan “meegroeien”.

Docent

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

De lesgeldberekening toont het tarief voor een lesseizoen van 39 lesweken. Als je later in het schooljaar inschrijft voor instrumentale lessen, dan betaal je alleen voor de resterende lesweken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht