Jan Jaap Langereis

Jan Jaap Langereis

Ik ben Jan Jaap Langereis, de blokfluitdocent van Muziekschool Gerard Boedijn.

In 1986 ben ik afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Naast Boedijn (waar ik reeds zo’n 12 jaar met veel plezier werkzaam ben) geef ik ook les in Heiloo (sinds 1990) en Castricum (sinds 2015). Sinds 1996 leid ik samen met twee collega’s uit Castricum een blokfluitorkest bestaan de uit 25-30 blokfluittisten waarmee we eigen arrangementen spelen uit alle tijden. Verder leid ik 3 popkoren in Heiloo, Alkmaar en Heemskerk.

Muziek is naast werk ook nog steeds hobby en in mijn vrije tijd heb ik veel in vocalgroups gezongen en was ik zanger/toetsenist/componist van de symfonische rockband Salmon.

Ik luister vooral Barokmuziek (de hoogtij-periode voor de blokfluit), ben dol op a capella koormuziek en progressieve rockmuziek. Mensen die iets met hun muziek of tekstueel “vertellen” of het op een hele mooie muzikale prachtige of technische manier brengen kunnen mij inspireren.

Lesgeven is een dankbaar vak! Ik vind het erg leuk om te proberen mijn eigen enthousiasme voor muziek en de blokfluit in het bijzonder door te geven aan mijn leerlingen (jong en oud) en probeer ze elke les weer “huppelend” het lokaal te laten verlaten.


 

0030

Blokfluit

38

Vrijdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie