Docenten/Leerlingen

Hieronder staan links naar informatieve en interessante websites die te maken hebben met muziek en kunst.  Weet u nog een leuke geschikte site, laat het weten aan de sitebeheerder cajonpeter en help mee de lijst aan te vullen. Bij gebleken geschiktheid wordt de link zo spoedig mogelijk toegevoegd!

Instrumenten en Muziek

Kies je instrument
Een leuke site met filmpjes, spelletjes, kleurplaten etc. over alle instrumenten.

Instrumentenweb
Op deze site kun je informatie vinden over ongeveer 250 muziekinstrumenten. Niet alleen instrumenten die tegenwoordig gebruikt worden, maar ook instrumenten van vroeger.

Muziekinstrumenten Encyclopedie
Wereldmuziekliefhebbers opgelet! Met meer dan 1500 beschrijvingen van antieke en exotische muziekinstrumenten uit de gehele wereld is dit het meest complete overzicht in de Nederlandse taal op het web.

De Vioolbouwer
Vioolbouw en -restauratie atelier Hendriksen in Purmerend voor verkoop, onderhoud en reparatie van strijkinstrumenten.

Digischool
Je komt op de site van de digitale school op de pagina met een overzicht van de meest bekende instrumenten. Digischool bevat overigens ook heel veel andere interessante informatie.

Drum4fun
Interesse in Africaanse percussie? Hier vind je informatie over het spelen op en leren van Africaans slagwerk.

Drummersworld
Deze site is speciaal voor drummers. Je vindt er alles over drummers, instrumenten, onderhoud, grooves, drumsolo's enz. Hij is wel in het Engels!

Instruments Online
Een Amerikaanse site met veel informatie over de symfonische instrumenten, (slagwerk, koperblazers, houtblazers, strijkers) zoals speelwijze, bereik, constructie etc.

Drumscores
Heel veel leuke uitgeschreven drumpartijen van bekende nummers.

Drum Journey
Hier veel over handdrums, zoals ritmevoorbeelden maar ook zelfbouwinstructies.

Lyrics.com
Veel songteksten van internationale artiesten, overzichtelijk gerangschikt.

De Trompet
Alles over de trompet.

Muziektheorie en componisten

Earz
Trainingsprogramma voor je muzikale gehoor en kennis. Speciaal voor scholen en instellingen. Muziekschool Boedijn heeft een abonnement voor zijn leerlingen.

Toonladderschuifkaart
Hier staat een handig hulpmiddel om de toonladders te leren. Ook voor intervallen. Gratis te downloaden.

AbsoluteFacts.nl
Dit is een Culturele Encyclopedie : Biografieën van kunstenaars, wetenschappers , schrijvers , componisten etc

Donemus
De stichting zet zich in voor componisten, uitvoerders en luisteraars van Nederlandse muziek. Op deze site vindt u informatie over o.a. componisten, concerten en geluidsvoorbeelden.

Wikipedia encyclopedie
Deze site bevat een zgn. vrije encyclopedie waarop heel veel informatie is te vinden. Van componisten maar ook muziektheorie enzovoorts. Je vindt er ook informatie over allerlei instrumenten of orkesten, zoals het Symfonie-orkest, Harmonie-orkest, etc.

MusicTheory.net
Hier staan allerlei trainingen, solfège, algemene muziekleer enz. Wel in het Engels!

Spelen met noten
Met deze werksite kun je noten leren lezen, ritmes tikken, je oren trainen en muziektheorie leren. Je oefent met melodische en ritmische dictee's.

Je leert zelfs componeren.

Mijn eerste muziekles
Met deze site kun je spelen met muziek en ook muziek maken.
Doe spelletjes met melodiën of met ritmes. Tik een ritme na op je toetsenbord of speel een melodietje na op een xylofoon op je scherm. Jaap Aap geeft je de opdrachten en zegt of je het goed hebt gedaan.